2017-09-01 909 views
我非常之鍾意餐廳佈置,尤其是佢哋嘅櫈,每張都有不同的特色。餐包~原粒蒜頭經過烤焗, 味道比我想像中好食,淋淋地又唔有太大蒜頭味。 麵包係餐廳每日新鮮自家製的,有芝麻包,麥包, 香草包。 香草牛油都係自家製,仲有非常濃嘅香草味,配上熱辣辣麵包,好味道。羽衣甘藍牛油果沙律~ 羽衣甘藍,葉身比較硬身,但新鮮爽口。因為第一次食, 所以感覺特別。 我知羽衣甘藍是非常有益嘅蔬菜, 唔係普通餐廳可以食得到的沙律菜,所以我慢慢品嚐,配料有士多啤梨粒,牛油果片,紫洋蔥絲, 松子及檸檬汁,食落有檸檬的酸酸味與士多啤梨的甜甜地,非常開胃。蘑菇湯~用咗大量蘑菇攪碎來煮,所以食時蘑菇味香濃,再加了少許香草。海膽蘑菇燴意大利~剛剛新推出,連menu 都未有顯示。是服務員特別推介的,材料有洋蔥粒, 好幾款嘅蘑菇粒,香草,芝士,一大份海膽,同少少火箭菜。飯粒煙煙韌韌配上大量芝士,味道非常之香濃,用匙羹食飯時,仲睇到芝士絲, 食完碟飯已經好飽。海膽味道非常之新鮮,食落香濃細爽,口食完口內仲有香濃海膽味。

我非常之鍾意餐廳佈置,尤其是佢哋嘅櫈,每張都有不同的特色。