elainelaineball
elainelaineball
Level 2
2022-10-13
Follow
第一次受邀請去食韓國菜fine dinning,第一次已經足夠比我有一建立一個come back list !💓

人生中第一次去韓餐fine dining,今次嘅經驗比我十分好,相信有機會我一定會再揀呢一間。^_^

我同朋友一份二人,準時去到餐廳,一出到門口見到好舒服好柔和嘅裝修,即刻覺得冇咁熱。餐廳嘅職員好快就帶我哋掃完QR code就已經安排我哋入座。職員好細心為我哋講解呢間餐廳基本少少資料,亦都好細心問我哋食物敏感,或者飲食習慣。基本上我哋咩都食,未開始已經覺得呢度嘅裝修好靚好柔和。

因為新開張期內,我哋都可以用到一個相對迎新價錢去享受,所以我哋都好期待,因為我同朋友分別都係第一次食韓國菜fine dinning! 基本上期待咗一整日就係為咗食呢一個八道菜嘅
Set menu!

韓國高級海苔,配上自家製豆腐醬,層次豐富,想再encore食多次 !

韓國傳統粥品,配上米餅,口感豐富,帶出了牛肉海鮮及蘑菇等濃郁的味道。

榛子果凍,配上單眼的八爪魚切片,酸甜的自家製凍湯,簡直係藝術品中嘅清泉。

人蔘雞燴飯,雞肉燴飯,配上人蔘酒,口感更升華。

海鮮清湯,打成泡沫配上新鮮鮑魚,口感清甜可口,暖心之餘仲有微微香辣的感覺。
韓國新鮮魚生,配上韓國辣椒醬,特製嘅辣椒醬酸甜得來帶出海鮮嘅新鮮甜美。

特製烤豬肉,配上紫蘇葉及特製醃蘿蔔片包住豬腩肉,清爽口感豐富。

Like
Ratings