第一次用粥底打邊爐 原來係咁正架之前都食過粥底火鍋,但通常係一層層蒸完d海鮮,等d鮮味流去d粥到,最後都好飽,食唔到d粥今次係直情用粥打邊爐,而咁多種邊爐當中,我最鍾意呢種,因為佢清清地但又不失當中既鮮味,無咁熱氣,點少少豉油已經好夠,出面好多火爐都好重味精,用粥打邊爐好清新,好岩我口味,最重要食到個鮮味!因為要響應環保,只係尾尾會更換,係一個非常好既概念!好創新!套餐有218 / 268 / 328 主要海鮮唔同,同埋每位+ $30可以變任食,講真真係超抵,鍾意打邊爐,呢間性價比真係高,食到勁滿足都係$300幾蚊~直接用粥打邊爐今次叫左$218套餐,再加$30任食,份量係超多,海鮮生猛新鮮,有蝦、蟹、蜆、魚!見到都流哂口水!仲有鮑魚食呀痴線!!海鮮黎講超平,整體都好新鮮,蜆唔會太咸,有粥中和返;鮮蝦出奇地彈牙,就算放到最後食都好鮮;鮑魚一人一隻;魚都好嫩好滑,最後都清哂成盆野!美食當前⋯⋯⋯估唔到用粥烚海鮮都咁正,有驚喜仲會包一碟牛肉,雪花分明,份量一d都唔少野,一卷一卷賣相靚服務員好好介紹左呢個大良炸脆奶,必食!必食!以為佢好炸好熱氣,食落香口又軟熟,口感唔係春卷個種咁,非常特別,
第一次用粥底打邊爐 原來係咁正架

因為要響應環保,只係尾尾會更換,係一個非常好既概念!
好創新!

直接用粥打邊爐

估唔到用粥烚海鮮都咁正,有驚喜

仲會包一碟牛肉,雪花分明,份量一d都唔少野,一卷一卷賣相靚

服務員好好介紹左呢個大良炸脆奶,必食!必食!以為佢好炸好熱氣,食落香口又軟熟,口感唔係春卷個種咁,非常特別,好好食

一定要叫呢個玫瑰花豬頸肉,單單賣相已經俘虜左我既心,影相都影幾分鐘,呢d咪叫心思囉!食落夠哂爽口!

打邊爐點可以唔叫支酒飲下

最後仲有桂花椰汁糕,問您死未?真係好飽好滿足,食呢個清清地refresh下好正