2010-02-05
之前都知附近有間埃及菜, 但一直都未有特別想食既衝動今日既然完全諗唔到食嘜, 又想試下新野, 就去呢間吧!起初仲以為呢間係食buffet個間, 原來LKF有另一間同名既先食buffet, 呢間係set lunch, 不過都ok呀!入到去見到9成都係外國人, 舖頭空間唔多, 但竟然放到幾多座位, 有d驚喜! 侍應安排我地坐左入面有個高少少既platform座位, 我地已經勁留意佢d裝修, 真係感覺好埃及!一坐低就feel到唔算好舒服, 因為佢d檯 & sofa全部都矮d既, 坐到個人有d壓住個胃既感覺, 心諗如果高大d或外國人黎坐, 一定食得幾辛苦下... 幸好佢空間感重, 而且幾寬敞, 所以坐坐下都ok啦...佢set lunch係$65/位, 每日都有唔同既餐單, 包餐湯 + 正餐 + 飲品, 都幾ok既價錢我點左Coshary招牌埃及式通粉 + Mussaka香料煮薯塊茄子同事點左Coshary + Kebab/Shawarma Dani羊肉配芝麻醬一拎黎其實2碟野好鬼似!都係餐湯放係碟上, 另一邊位置就放晒以上2樣正餐另外仲有每人一塊厚身薄餅Coshary幾特別, 係類似飯+意粉
今日既然完全諗唔到食嘜, 又想試下新野, 就去呢間吧!
幸好佢空間感重, 而且幾寬敞, 所以坐坐下都ok啦...
一拎黎其實2碟野好鬼似!
都係餐湯放係碟上, 另一邊位置就放晒以上2樣正餐
另外仲有每人一塊厚身薄餅
Coshary幾特別, 係類似飯+意粉, 上面有d酸酸地既汁, ok開胃
Mussaka比較多汁 & 重味, 配薄餅最好
Kebab/Shawarma Dani唔會好so, 不過唔太食得出係羊 & 芝麻醬
薄餅的確好食, 拎黎熱熱地既, 而且可以打開放晒d送入去hambuger方式食, 幾得意架!
湯都ok, 今日係雜菜湯, 見到好多料, 湯唔會太杰身, 剛好, 而且好熱~呢樣最好!
雖然侍應識英文, 不過有口音始終難聽得明, 而且佢都唔係好聽得明講得太快既英文...
不過服務尚算唔錯, 都有禮貌既
下次會去試下buffet個間~聽聞$75~