2015-07-27 2113 views
因為有同事要調走,為左FAREWELL佢,揀左合和的ESPUMA試下佢的西班牙菜原來呢度LUNCH都好FULL人,好彩一早訂左位!今次叫SET LUNCH,價錢大概$9X – $16XSET LUNCH包一個湯、一個主菜、一件CAKE同一杯餐飲 首先,侍應先送上餐湯配牛油多士餐湯係蕃茄濃湯,有少少酸,幾開胃多士好脆,不過對我黎講就細塊左D XD 之後送上主菜 – 蕃茄青口意粉(少少辣)買相唔錯;雖然青口望落去好似好大甘,但其實都係殼大肉少,而且唔夠彈牙值得一讚的係佢D意粉煮到岩岩好,十分彈牙;另外個蕃茄汁有少少辣都夠特別 同事叫左鴨胸飯,買相比較普通。同事話鴨胸十分韌,評價唔高 另外,有同事叫左五成的牛扒。通常叫五成,黎都唔止架啦。點知原來件扒比想象中的薄….黎都幾乎全熟 =-=所以牛扒都好韌,評價都唔高 最後送上甜品,一件小小的MOS蛋糕。本人十分喜歡食甜品,本來打算呢度的甜品應該好有特色同水準,但原來都好普通…. 餐飲我要左熱咖啡,咖啡好讚! 因為我飲開齋啡,可以試到佢的原味,十分濃且香!

原來呢度LUNCH都好FULL人,好彩一早訂左位!

今次叫SET LUNCH,價錢大概$9X – $16X

首先,侍應先送上餐湯配牛油多士

餐湯係蕃茄濃湯,有少少酸,幾開胃

多士好脆,不過對我黎講就細塊左D XD

之後送上主菜 – 蕃茄青口意粉(少少辣)

同事叫左鴨胸飯,買相比較普通。同事話鴨胸十分韌,評價唔高

另外,有同事叫左五成的牛扒。通常叫五成,黎都唔止架啦。

點知原來件扒比想象中的薄….黎都幾乎全熟 =-=

所以牛扒都好韌,評價都唔高

凍檸茶,同事的
五成牛扒