2021-07-16 1091 views
因為朋友介紹所以就屋企人生日來試吓。今日叫咗椒鹽焗秋葵,招牌炒蟶子加米粉,蒜蓉牛油炸斑塊,咕嚕肉,梅菜蒸菜心,大蟹肉蒸飯,柑桔蜜汁煎蝦餅。先講秋葵覺得超好食,唔知點解可以焗得咁好食😋 再來招牌聖子炒米粉底,啲米粉超級香脆,聖子都好食 梅菜蒸菜心就正常,冇乜特別。大蟹肉蒸飯都好食,係入邊嗰啲蒜蓉令到個飯整體過分地鹹,可加留意。煎蝦餅就感覺普通,未必覺得需要再試, 蒜蓉牛油斑塊整體覺得麵粉太多,魚肉好小,不值得一試。另外蛋白杏仁茶都比較失望 冇乜蛋白而且整體杏仁味亦都好稀疏。 桂花糕反而都不過不失,幾好。 六個人吃的晚飯1900元,挺不錯整體呢個私房菜嘅菜式都特別,可以再返嚟試其他菜式。
因為朋友介紹所以就屋企人生日來試吓。

梅菜蒸菜心就正常,冇乜特別。

另外蛋白杏仁茶都比較失望

六個人吃的晚飯1900元,挺不錯

整體呢個私房菜嘅菜式都特別,可以再返嚟試其他菜式。
秋葵
招牌炒蟶子加米粉底