2025-05-14 231 views
琴日就荃灣做完野, 咁就去左係荃灣香車街街市樓上的「老闆娘雲南米線」試下,見佢係網上既好評如潮, 於是走去試吓,點知真係失望到爆!店舖環境簡陋,但座位尚算寬敞。我哋叫咗兩碗米線:一碗係麻辣胡椒湯底(加左秘製豬腩肉、滷汁豬粉腸),另一碗麻酸辣湯底(加左反斗蝦膠豆卜、招牌酥炸雞球同雲醬豬軟骨)。講真,麻辣胡椒湯底麻到誇張,第一啖湯已經苦到皺晒眉,麻到個口好似打咗麻醉針咁,仲加埋胡椒,麻味勁到講句話都辛苦,極唔建議叫麻味既湯底!湯底唔得之餘無唸過米線係未熟,有骨!作為一間米線專門店點會咁離譜?真係失望。唯一覺得正常嘅係豬腩肉同豬粉腸。另一碗麻酸辣湯底都係麻到個嘴木晒,食完無晒感覺。炸雞球同蝦膠豆卜炸到好乾,乾硬而無汁,食落好普通。豬軟骨就正常無乜特別。兩碗米線$155。整體黎講湯底都係超重口味, 極不建議試麻味湯底同炸物既餸。另外米線有骨就真係希望出品部要留意同改善下, 今次體驗真係麻麻!