2018-04-19
想食蒸氣火鍋好耐😍😍今次朋友生日決定豪啲請佢食餐好嘅😛見到好多海鮮好吸引樣樣都想食 不過個胃位置有限😂🤦🏻♂ order咗蝦同埋鮑魚做個小前菜先~呢到嘅服務員好細心,除左會幫你放食物落鍋,仲會幫手set timer,又會講下點樣食最滋味,配啲咩醬會更惹咪。係等緊個timer響嘅時候,陣陣鮮咸香味飄上黎,流哂口水,勁心急,好想快d夠鐘開餐😎。蝦同平時自己屋企蒸嘅有分別,可能係因為個時間啱啱好,肉質爽,微甜,個人推薦配XO醬或者美極鼓油。 鮑魚佢本身已經落左陳皮,match落個鮑魚汁入邊,更加帶得出個鮮味。鮑魚真心新鮮,食完肉,要啜埋d汁先捨得放低佢🤤🤤。跟住order左蠔、蝦丸、雞。個蠔唔會腥(因為我好怕腥味),幾有肉地幾鮮甜,配唔同醬料就有唔同風味🤤值得一試。個蝦丸好大粒,而且真係有蝦肉(因為龍蝦丸無龍蝦,我有諗過蝦丸未必有蝦😂😂),有口感,幾彈牙。 個雞就真心要一讚!滑得好緊要,而且服務員睇時間同埋個火候好準,熟哂但又唔過火,杞子味濃,女士好啱食!總括黎講,雖然呢間係連鎖店,但服務唔會馬虎,食材新鮮,加上個招牌式嘅竹蓋,打卡一流。價錢都算公道,以食生日飯黎講,合理,埋單唔過千,最
今次朋友生日決定豪啲請佢食餐好嘅😛
見到好多海鮮好吸引
樣樣都想食 不過個胃位置有限😂🤦🏻♂
order咗蝦同埋鮑魚做個小前菜先~
呢到嘅服務員好細心,
蝦同平時自己屋企蒸嘅有分別,可能係因為個時間啱啱好,
肉質爽,微甜,個人推薦配XO醬或者美極鼓油。
跟住order左蠔、蝦丸、雞。
有口感,幾彈牙。
打卡一流。價錢都算公道,以食生日飯黎講,合理,埋單唔過千,最重要係平過同類型餐廳,一試無妨。