2019-04-24 67 views
呢間新派點心店定期都會轉下卡通主題,而最近就係百變小櫻,我細細個既時候都好鐘意睇,當然就黎飲返個茶,懷念一下自己既童年回憶。 12點黎到已經好多人排隊,想食既真係要早少少到😵除左食物之外,餐廳既枱上面放左小櫻系列既牌,可以用黎影相,而牆壁都掛左系列既畫,好有氣氛。 一場黎到當然要嗌限定既小櫻點心啦!《基路仔流沙包》$35流沙效果一流,奶黃味好濃郁,而且個包都幾大包,可以同朋友一齊share,否則自己一個食會容易濟。《三色雪山叉燒包》$49呢個叉燒包有三隻顏色,好靚呀!不過三款既味道一樣。表皮帶微微酥脆,然後叉燒餡都幾多,而且唔會太多汁太咸,都唔錯。《小櫻紫薯流沙包》$45呢個唔推薦,紫薯味唔濃而且並非流沙的。《好友蒸腸粉》$49好有新意,每件都印有唔同角色,影相一流。腸粉皮薄滑,而且入面有大大隻蝦仁,口感爽彈。《櫻花鮮蝦餃》$49打卡一流!粉紅色既皮好靚!蝦餃皮晶瑩剔透,薄得來又帶啲煙韌嘅口感,而鮮蝦都好滑好爽彈。呢個又靚又好味,推薦! 除左食物唔錯,又好適合影相之外,呢度既員工服務態度都好好,雖然人多,但食物未到都會認真幫我地跟進👍🏻👍🏻

一場黎到當然要嗌限定既小櫻點心啦!

《基路仔流沙包》$35

《三色雪山叉燒包》$49

《小櫻紫薯流沙包》$45
呢個唔推薦,紫薯味唔濃而且並非流沙的。

《好友蒸腸粉》$49

《櫻花鮮蝦餃》$49