果晚同個fd行,突然見到旺角有間鹿角巷,然後又見冇好似尖沙咀咁勁排長隆,所以就試下旺角呢間新店,然而,太失望了。首先 ,又不是很多客人,得那8,9,10個左右。排成1個鐘,我張飛同我fd相差1個number, 我都要等多10分鐘,真係無言,原來入來去取杯奶茶果時,眼見到入面廚房整奶茶果個男仔明明整好了,點解仲放是入面,唔囉出來,動作真係放到好慢來做,然後,個男仔放出來了, 然後又到個出面個女負責俾奶茶客嘅,又唔直接俾哦,又要放慢來做,真係冇見到做野效率咁慢的員工,果下差點爆了,真係簡直無言,然後更火滾的話,號碼叫到了,仲要咁樣睇住佢地慢動作咁出餐,真係難道咁樣慢點做,就會吸引更多客人來飲嗎 即是特意凑多d客人在門口排滿隊,製造一個假熱閙假多人假熱點的現象,吸引更多客人願意等咁。呢個其次了,然後第一淡飲咗之後,真係一點味都沒有,像水一樣,一d鮮奶味都飲唔到,好似用水沖粉咁,反而我飲過尖沙咀果間反而比旺角呢間好飲點,尖沙咀都排更耐,但起碼真的飲落去好似,但旺角呢間真係無言,價錢又唔係便,咁嘅奶茶素質同工作效率,等嘅時間都值了,你地試唔試,真係要想想了。
Like
Cawaiii
兩間分店都是故意做人龍的, 裡面的員工是老人院畢業的
suetmantong
就係呀 好假 特意做慢點 遲出餐 然後就刻意多點人排隊 根本就是marketing 做法 一杯奶茶整幾世
Waiting Time
90 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner