5 day(s) ago 0 views
今日同朋友都想食餃子,經過太子呢一度,就試吓非常多分店嘅餃掂,有別於傳統嘅餃子舖,除咗一般傳統膠紙之外,仲有好多唔同特色嘅餡料,例如芝士同埋松茸等等!🤩🤩🤩香煎軟心芝士餃 🧀🥟 外皮金黃微脆,一咬開即流出濃郁軟滑嘅芝士內餡,香氣爆棚!香菇雞肉煎餃 🍄🐓 餃子皮煎至香脆微焦,內餡用鮮嫩雞肉混入鮮香菇碎,肉汁豐富且帶有天然菇香,而且雞肉感覺好似健康啲🔥重慶鮮肉雲吞 🥟🔥 雲吞皮薄透亮,肉餡彈牙有嚼勁,加上地道辣椒油與花椒湯底,湯汁香辣麻爽,刺激嗅覺與味蕾,有啲似紅油抄手嘅感覺!四川涼麵 🌶️🥢 涼麵麵條爽彈,攪拌辣椒花椒醬,麻辣鮮香滋味十足,同時冰涼解暑,唔單止開胃回味手拍青瓜 🥒✨ 青瓜爽脆新鮮,用手拍打令入味更快,拌以酸辣醬汁,酸甜微辣帶微微清香,清新解膩蜜餞雞翼 🍗🍯 雞翼醃得入味,外皮焦香帶蜜汁甜韻,蜜餞香氣微酸甜,肉質嫩滑多汁,山楂雪梨水 🍐🍒 天然山楂酸味配合雪梨甘甜,味道清新順口,有助清熱解渴,飲落好潤喉又養顏,係夏日理想健康飲品。

香煎軟心芝士餃 🧀🥟
外皮金黃微脆,一咬開即流出濃郁軟滑嘅芝士內餡,香氣爆棚!

香菇雞肉煎餃 🍄🐓

重慶鮮肉雲吞 🥟🔥