落住好大雨要係長沙灣搵個恬靜休息既地方唔易見到依間CAFE在不遠處就黎食個早既晚餐路痴靠地圖可以黎到既地方其實都唔係好難搵門口唔係好起眼,入到去感覺似一般既台式CAFE坐位有點迫唔算好舒服仲有下午茶食,要左個菠蘿三文魚雞肉紅白米炒飯正中我心意因為菠蘿三文魚雞肉好多料,樣樣我都岩食最重要係個紅白米!!用糙米黎煮食係好值得欣賞既好岩我養生既口味(好阿婆哈哈)$50既餐仲有玫瑰柑桔花茶同雜菜湯送咁既價錢仲有咁既水準真係好唔錯!!玫瑰柑桔花茶個賣相幾靚飲落好夠冰凍同甜又大大杯,柑桔綠茶味雖然冇玫瑰味但見到有玫瑰花係入面都幾賞心悅目初初落單時店員問左我多次使唔使轉熱野飲我堅持想要冰凍最初以為佢想加錢所以叫我轉之後佢講左句話見我淋左雨怕我病果下真係幾體貼!!哈哈大加分好彩玫瑰柑桔花茶原來咁好飲,冇轉到係岩既HEHEE雜菜湯其實係微辣既羅宋湯食完都飽左一半好多料有西芹,薯仔,蕃茄,洋蔥蘿蔔好有層次好入味蘿蔔西芹,薯仔都唔會過淋,好好味道菠蘿三文魚雞肉紅白米炒飯黎到感覺健康又唔會油飯熱辣辣粒粒分明,有紅米係唔同D,有咬口!三文魚粒雞肉粒同個飯加左唔少味道特別係雞肉粒佢係有雞皮的,好好好香口係好細粒但因
落住好大雨要係長沙灣搵個恬靜休息既地方唔易
見到依間CAFE在不遠處就黎食個早既晚餐
路痴靠地圖可以黎到既地方其實都唔係好難搵
門口唔係好起眼,入到去感覺似一般既台式CAFE
坐位有點迫唔算好舒服
仲有下午茶食,要左個菠蘿三文魚雞肉紅白米炒飯
正中我心意因為菠蘿三文魚雞肉好多料,樣樣我都岩食
最重要係個紅白米!!用糙米黎煮食係好值得欣賞既
好岩我養生既口味(好阿婆哈哈)

$50既餐仲有玫瑰柑桔花茶同雜菜湯送
咁既價錢仲有咁既水準真係好唔錯!!
玫瑰柑桔花茶個賣相幾靚
飲落好夠冰凍同甜
又大大杯,柑桔綠茶味
雖然冇玫瑰味但見到有玫瑰花係入面都幾賞心悅目
初初落單時店員問左我多次使唔使轉熱野飲
我堅持想要冰凍
最初以為佢想加錢所以叫我轉
之後佢講左句話見我淋左雨怕我病
果下真係幾體貼!!
哈哈大加分
好彩玫瑰柑桔花茶原來咁好飲,冇轉到係岩既HEHEE

雜菜湯其實係微辣既羅宋湯
食完都飽左一半
好多料有西芹,薯仔,蕃茄,洋蔥蘿蔔
好有層次好入味
蘿蔔西芹,薯仔都唔會過淋,好好味道
菠蘿三文魚雞肉紅白米炒飯黎到
感覺健康又唔會油
飯熱辣辣粒粒分明,有紅米係唔同D,有咬口!
三文魚粒雞肉粒同個飯加左唔少味道
特別係雞肉粒
佢係有雞皮的,好好好香口
係好細粒但因為有皮既關係好惹味
菠蘿又可以令人開胃D,酸酸甜甜
仲有蛋白TIM,滑嘟嘟
店員照顧有加,食到一半送上暖水
係一間好有HEART既小店
有比人照顧既感覺