2020-10-31
秋風起🍂,想BBQ又唔想自己燒,去串燒店就得啦🤣 好耐無嚟大埔喇!最近入去探朋友,佢介紹我食呢間串燒店,又幾好食啵!門口有Halloween 裝飾,夜晚見到都俾佢嚇一跳呀!呢到係串燒酒場,顧名思義就係一邊食串燒,一邊飲酒啦。我都叫返杯Mojito cocktail 嚟飲,咁先食得有氣氛☠️除咗cocktail,仲有好多其他酒款,呢枝喺日本山梨縣產嘅桃汁酒,好濃郁嘅桃味!串燒價錢都唔算太貴,$12起有交易。豬牛雞羊、蔬菜類、海鮮都有,款色多種類多。落完單一次過上菜,賣相震撼,任君選擇😋🍳玉子燒:蛋汁豐厚,暖暖的、甜甜的。🧀燒芝士年糕:咬開熱辣辣嘅年糕在嘴裡遊走,甚為滿足。🍗燒宮崎去骨雞腿:雞皮燒至金黃色,雞肉嫩滑juicy,帶點炭火味。🐟鹽燒鯖魚:魚皮甘香肉質厚實,加點檸檬汁點綴,沒有一點腥味。🍢五款串燒:一口和牛串、孜然豬肉棒串、新鮮脆肉瓜、鹽燒雞皮、芝士松葉蟹棒,整體不錯,可選擇辣度,食的更惹味。🦑烤魷魚:香脆乾身,好有咬感,送酒一流。🌽燒粟米:充滿炭燒香味,粟米粒仍然保持水份,非常可口。
門口有Halloween 裝飾,夜晚見到都俾佢嚇一跳呀!
🍳玉子燒:蛋汁豐厚,暖暖的、甜甜的。
🧀燒芝士年糕:咬開熱辣辣嘅年糕在嘴裡遊走,甚為滿足。
🍢五款串燒:
🦑烤魷魚:香脆乾身,好有咬感,送酒一流。
🌽燒粟米:充滿炭燒香味,粟米粒仍然保持水份,非常可口。