秋風起食碗熱辣辣 俄羅斯妹都豎拇指嘅老字號! Mary_Kwok046Level 22025-11-20 Follow 呢間米線舖真係我飯堂嚟㗎!由細食到大,個湯底仲係咁濃郁,每次行入舖頭聞到陣陣酸辣香,個胃已經即刻打鼓!今次例牌叫咗個小鍋米線,加埋兩款鎮店之寶——招牌腩肉同豬軟骨。腩肉滷到入口即化,豬軟骨啖啖膠原,咬落去仲有「索索」聲,正到痺! 凍冰冰飲啖冰鎮可樂真係爽到震!加六蚊就有呢份冰火二重天嘅快感,熱湯同凍汽水係口腔大戰,個感覺真係難以形容!一啖落去「咕嚕咕嚕」,成個人即刻翻生!食到鼻尖冒汗之時灌兩啖,簡直係人生一大享受。 講開又奇,見到個俄羅斯女食客喺門口自拍,順手幫佢影幾張。問佢米線好唔好食,佢豎起大拇指狂讚「Good Good」!連外國人都識欣賞,就知呢間老字號有幾巴閉。 雖然舖頭裝修十年如一日,但就係呢份街坊情懷先最難得。埋單六十蚊有找,飽到上心口,仲想點?呢碗米線,食嘅唔止係味道,仲有滿滿嘅香港回憶同人情味啊!The above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.LikeShare秋風起食碗熱辣辣 俄羅斯妹都豎拇指嘅老字號! 雲南桂林過橋米線 https://s.openrice.com/QrKT0B4HV00Report Post Ratings5Taste5Decor5Service5Hygiene5ValueDate of Visit2025-11-19Waiting Time5 Minutes (Dine In)