2022-09-13
秋田浜燒食堂,好似去咗日本🇯🇵一樣,食材新鮮美味,一試難忘。秋田浜燒食堂喺尖沙咀諾士佛臺附近,我同朋友點左二人前套餐 ,非常豐富。最有驚喜開心嘅環節就係,餐廳有活動又可以玩又可以食,侍應俾左一盤蝦我地,睇吓我哋一手可以拎到幾多隻蝦,我哋一共拎到八隻蝦,仲係免費添呀😆餐前小食:煙燻雞肉卷、燒牛肉、汁煮吞拿魚,作為前菜,開胃美味,最鍾意燒牛肉,好香柚子味!季節沙律🥗:水晶海藻沙律超甜車厘茄,口感爽口👍🏼 開胃前菜!澳州頂級牛胸肋骨肉:牛肉味濃,口感豐富,肉質嫩滑,配蒜片食,好味🤤人氣蟹味噌甲羅燒配麵包,如果你係「蟹癡」,就唔可以錯過蟹味噌甲羅燒,甲羅,即係蟹蓋;蟹味噌,即係蟹膏。蟹蓋裡滿滿嘅蟹膏,在烤爐上一邊加熱,香氣不斷湧出,鮮味濃郁,配麵包食,超級好味呀!日本直送活生蠔🦪:帶有少少嘅鹹水味,鮮甜肥美。三點浜燒料理:鮮活南非鮑魚、北海道帆立貝、北寄貝,食材好新鮮,鮑魚爽口彈牙,帆立貝北寄貝鮮甜。火炙香蔥三色迷你海鮮丼:份量啱啱好,火炙燒過嘅魚生油脂豐富,好香,加埋香蔥,撈飯食一流。蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬:清新之選,解一解油膩。赤蝦刺身:呢一個係送㗎,正!😍最後有甜品,杏仁豆腐,好香杏仁味
日本直送活生蠔🦪:帶有少少嘅鹹水味,鮮甜肥美。
蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬:清新之選,解一解油膩。
赤蝦刺身:呢一個係送㗎,正!😍
最後有甜品,杏仁豆腐,好香杏仁味,豆腐好滑。
整體感覺不錯,食材豐富新鮮,大滿足呀!