今日小朋友生日,所以一早就預約左榮哥私房菜,係觀塘區都幾有名,而且好就好在佢真係好近mtr,一家大細完全好方便,一落地鐵站右轉就係啦~環境好闊落,坐得好舒服,而且私人空間都好好。坐底無耐就開始上菜啦,全部都是即炒,有鑊氣既。前菜: 本地水耕沙律菜配芝麻醬,榮哥自家甜酸齋,雙色墨魚仔,茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子:我好鐘意食個茄子,好有口感,而且有炸過,好有層次燉哈密瓜螺頭黑毛豚肉湯和姬松茸淮山甘筍黑毛豚肉湯:兩款湯都好出色,哈密瓜超甜,兩款湯都超足料蝦球水芙蓉依個廚師話落左橄欖油煮,唔怪之得,真係好好味~ 黑松露醬炒花尾躉班球配鮮露筍:  班球真係最好食,而且火氣十足,好香,最愛依一味~遠年新會陳皮黑豚肉排骨:真係未試過依隻味既排骨,好特別,食落酸酸甜甜,一流呀~魚湯菠菜:好健康呢,魚湯好入味,好喜歡依一味他鄉炒米絲(24個月西班牙黑毛豬火腿配福建莆田米粉)好欣賞佢咁幼既粉絲,愈食愈想食的感覺,而且佢西班牙黑毛豬火腿真係好香,配合一流福元湯圓:平時屋企就係最愛整福元湯圓,真係好有家的味道~

前菜:

我好鐘意食個茄子,好有口感,而且有炸過,好有層次

燉哈密瓜螺頭黑毛豚肉湯和姬松茸淮山甘筍黑毛豚肉湯:

兩款湯都好出色,哈密瓜超甜,兩款湯都超足料

蝦球水芙蓉依個廚師話落左橄欖油煮,唔怪之得,真係好好味~

魚湯菠菜:好健康呢,魚湯好入味,好喜歡依一味

福元湯圓:平時屋企就係最愛整福元湯圓,真係好有家的味道~
他鄉炒米絲(24個月西班牙黑毛豬火腿配福建莆田米粉)
魚湯菠菜
Other Info. : 黑松露醬炒花尾躉班球配鮮露筍
2023-03-08
Celebration
Birthday
他鄉炒米絲(24個月西班牙黑毛豬火腿配福建莆田米粉)
魚湯菠菜
遠年新會陳皮黑豚肉排骨