其實平時我好懶,我出post講得都可能已經食左一段時間,難得今日同兩個靚女foodie 出去食野就勤力啲即日出喇!咁難得出黎食,梗係要拎啲私藏菜單出黎食喇,聰嫂由佢之前得一間分店食起,一直無令我失望過!_____________________________🔹龍眼椰果冰 $39首先唔好覺得少人用佢做主角就睇低佢,佢同榴櫣冰都係我十級推薦既野!佢既冰係十分之棉,真係做到入口即溶既感覺,無一粒粒既顆冰,但又有透心涼的冰感!.冰溶之後既龍眼汁好清甜,一啲都唔假唔藥水,冰裡面仲會食到龍眼肉加埋啲有少少咬口既椰果,好多層次好享受!.🔹榴櫣水晶珠 $39一定係我食過其中一款最好味既榴櫣甜品,佢既冰又係混入左絲絲榴櫣肉入去打碎,每一啖都食到濃濃既榴櫣甜香,打得好棉就好基本喇,佢上面仲有一大舊榴櫣蓉係面,oh my god, 係幸福既感覺!.要講下佢呢幾款冰品都配有水晶珠,咬落去卜卜脆,但又有少少似西米,我超愛食!.🔹芒果椰果冰 $38🔹草莓椰果冰 $33一樣都係好棉既冰,不過覺得呢兩個冰係加濃縮果汁打,係好濃味同個味好真既,不過唔會好似上面個兩款咁加埋果肉去打。都係好食既不過如果第一次試十級建議試
_____________________________

🔹芒果椰果冰 $38
芒果椰果冰

🔹草莓椰果冰 $33
士多啤梨椰果冰

一樣都係好棉既冰,不過覺得呢兩個冰係加濃縮果汁打,係好濃味同個味好真既,不過唔會好似上面個兩款咁加埋果肉去打。都係好食既不過如果第一次試十級建議試左上面兩款先。
草莓味有少少草莓獨有既酸甜味,但佢裡面好似加左奶咁,有少少似雪糕。
芒果味就好甜,但唔係死甜,幾香甜既,但覺得有少少許留山既影子,冰感比草莓重。
後記: 💡聰嫂上菜速度好快,我地排第三張枱,等左5分鐘左右就入得,落完單又係勁快上菜!抵讚!不過提提您,果度既座位位置係有啲逼,不過快快食都無乜野既。
2017-11-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Last Night Supper)
龍眼椰果冰
榴櫣水晶珠