2019-01-20
可能在禾輋生活左咁多年,來來去去都係嗰幾間,menu又十年不變,這年幾兩年,領展把禾輋變身,不只是街市翻身了街市,還加入了不少新食店,今次試試這個上海菜。 原來,這食店還有點心食,蝦餃,燒賣,腸粉樣樣齊。 所以除了點了上海嘢食之外,仲點左啲幾款中式點心,幾款都好正常,無話特別好還是不好。 雞絲粉皮的麻醬分外好味,很香,唔會過油,也不會很乾,粉皮爽口,雞肉亦唔鞋! 雪菜肉絲炒年糕 依味菜有點進步空間,唔係好多雪菜,而年糕又過“林”,有少少一“Pat Pat ”嘅感覺!要用匙“不”先得! 醉雞 好有肉地,肉簡直short曬啲酒味,酒唔太濃,推介要點的一道菜! 我覺得啲菜式整體有70分,不過不失,但服務我會俾40分,啲經理睇到人叫佢地扮睇唔到,叫左佢拎嘢又唔拎等等,啲大粒員工又響食客面前好惡咁罵啲服務員,我都忍唔住幫個服務員,都係打份工啫。。。。。