2022-01-03
1900 views
經過呢間餐廳最少二三十次,想食好耐,一直以為係日式餐廳,剛剛放假的早上,和外父午飯,就選呢間,因為佢喜歡食日本野。兩個人坐低想食日式漢堡扒,然後入到黎見到有好多煙囪,好特別嘅設計,似韓燒多過日本野,到那刻才知道,係來自韓國的福崗漢堡扒。兩個人,唔想諗咁多,最好就係叫個二人餐,一人一個漢堡扒,再加前菜沙律,再加一個湯,又有個飯,仲有飲品,連特價都係$318,有得玩有得睇有得食,講真,時下餐廳,有幾多可以做到。先上線的忌廉芝士沙律,大份到你以為佢係求其做俾你,但忌廉芝士比例剛剛好,對比以前普通餐廳吃到的求其沙律水準進步得多。原來個煙囪係主力用吸氣,主力係用來吸煎完漢堡扒嘅蒸氣,等你嘅人同身體都唔會有油煙味。雞蛋和牛漢堡餐同芝士蛋蒜和牛漢堡扒餐,各有千秋,我自己愛上芝士蛋蒜和牛,味濃好多,口感也強得多。有需要唔夠食可以加湯加飯,包你食到飽,整體水準都好好,重點夠平夠特色,又好玩,愛好同女朋友煮飯仔,最好。唔怪得當日都差唔多全場滿座,怪就怪我好嘅口味太不錯而又獨特,就算選小店,都選擇一啲值得推介嘅俾你。不過依然唔明白,點解係來自韓國,有人可以話我知嗎?
不過依然唔明白,點解係來自韓國,有人可以話我知嗎?