2020-08-03 1298 views
因為政府禁止晚飯時段堂食,所以同朋友行街買外賣返屋企食,之前已經路過幾次呢間小店,但見店仔細細,要坐街邊所以一直無試。今日終於鼓起勇氣去試下,本人一向好意粉,所以揀左黑松露鴨胸意粉,朋友揀左炭燒雞扒炒烏冬。由於即叫即制,所以制作需時,前前後後加埋都等左30分鐘。由於太餓所以唔記得影相,一打開盒最香係雞扒炒烏冬,因為個面落左大量紫菜條,令個炒烏冬啲鑊氣湧晒出黎。調味好好,唔會太咸,而且烏冬仲保持到好彈牙,朋友勁Like話下次一定要encore。至於我個黑松露鴨胸意粉,黑松露醬好足料,鴨胸肉亦煎得好香,意粉都好有咬口,我最怕啲意粉林晒一撻甘,佢唔會,佢係條條分明,唯一缺點係佢落左三色椒,我個人唔好,整體而言,水準好高,絕對值得一試。

2020-07-29
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 黑松露鴨胸意粉
  • 炭燒雞扒炒烏冬