2022-03-05
星期六想食辣的癮起,就search下外賣平台有咩辣嘢好食,見到呢間想去好耐嘅餐廳出了款「沸騰鍋」,仲要註明不是水煮,真係好特別,就決定order來食下有幾辣!$258沸騰二人豐盛套餐可以選🐟魚或牛,而我當然選了🐟!餐廳包裝得非常好,就算攞到幾論進,呢個packing都一定唔會漏,仲好保暖。還包了一個加熱器,真係懶人恩物,就咁放在下面整熱就ok,仲可以keep住暖住食(雖然熱食更辣😂)餐廳還送了圍裙,好細心☺️煲滾後打開少少已經聞到撲鼻而來嘅辣香味。煲入面都有十多塊魚肉,而且肉質新鮮,魚肉滑嫩,食落去滲出魚的微甜香味,再有少少椒辣味,好有層次感。另外入面仲有厚午餐肉、好多款不同的菜如旺菜、芽菜、金菇、蓮藕,全部都吸收曬d 辣香惹味,真係比水煮有更辣的層次,係一種留在口中的辣😝特別喜歡他們的旺菜,煲溶了味道微甜,幾好食😋最後緊係要解解辣!店員還說跨區都送到的~下次再來辣下!
$258沸騰二人豐盛套餐可以選🐟魚或牛,而我當然選了🐟!
沸騰鱸魚
煲滾後打開少少已經聞到撲鼻而來嘅辣香味。
沸騰鱸魚
最後緊係要解解辣!
店員還說跨區都送到的~下次再來辣下!