住喺將軍澳最開心就係唔洗去太遠都可以有間日本鐵板燒,呢間係新開㗎,平時經過都覺得好多人係門口呢!哦,原來佢有一種特色就係你先選餐後入座,幾得意喎,侍應生好有禮貌,我就揀咗一個日本A5佐賀和牛二人前套餐。😁所有餐都是跟湯/沙律/飯是放題嘅半自助餐,如果要飲品就要另外付款。沙律有兩款薯仔沙律和雜菜沙律,兩樣我都有食,好味呀就當小菜食都唔錯。飯是用珍珠米,我再加埋紫菜配料芝麻配料就咁樣食都可以食半碗。泡菜湯我覺得味道濃沃,有少許辣,如果趁熱飲會好啲。入內佈置有點日本料理feel環境幾舒服,用餐時,侍應生好好呀,時不時走埋嚟同我哋換咗塊鐵板燒,好讓溫度夠熱進行燒烤就最好。👍因為食材嘅肉類都已經差不多有一半熟了,我哋只係將餘下嘅一半未熟再用鐵板燒一燒就啱啱好熱騰騰進食了。👍😋(B)日本A5佐賀和牛二人前$525~其實呢個造套餐好豐富呢!兩個人食好夠食。日本A5佐賀黑毛和牛100g~薄薄一片片容易入口,肉汁好juicy軟綿綿。美國極黑豚200g~好大塊呀!呢個好香口,豬味唔騷,好軟淋。加埋配料令肉汁味道夠出色。👍美洲頂級羊扒 120g~有兩件,羊騷味都幾濃,好香口,用黎送飯食原來好夾㗎。美國黑安格

泡菜湯我覺得味道濃沃,有少許辣,如果趁熱飲會好啲。

(B)日本A5佐賀和牛二人前$525~

其實呢個造套餐好豐富呢!兩個人食好夠食。

日本A5佐賀黑毛和牛100g~

薄薄一片片容易入口,肉汁好juicy軟綿綿。

美國極黑豚200g~

美洲頂級羊扒 120g~

有兩件,羊騷味都幾濃,好香口,用黎送飯食原來好夾㗎。

美國黑安格斯牛膈肌200g~

呢個冇得輸,完碌碌好肥厚,一小舊一小舊肉汁好juicy 加少少燒汁更提鮮。

北海道珍寶帶子 2pc~

兩粒圓碌碌,輕輕鬆鬆燒下就可以進食。

日式清酒煮蜆~

呢個不用燒,就咁食便可,酒味不算濃郁,蜆肉肥厚,有蒜片同洋蔥配搭好出色。

總結~下次要試埋平日限定/午市限定先,住喺附近首選。👍

2021-09-13
Type of Meal