BIG TING*
BIG TING*
Level 3
2009-07-29
Follow
自從佢係呢度開左之後都一直心郁郁想試,不過上年係機場試過一次small whopper 同埋洋蔥圈後感覺不是特別好,
因為並沒有先前既食評所講既juicy漢堡扒,而洋蔥圈亦猶如圈狀炸粉漿一樣,唯獨whopper既蔬菜新鮮,沙律醬酸味十足,減低膩滯感。

先試左佢既新地筒,威化筒有別於麥記個種,無咁硬,不過也非什麼美味之物;雪糕好有牛奶味,好滑,算係挺身唔會太快溶,整體上也是不錯的,食完之後涼浸浸

而雖然話試過whopper後感覺麻麻,但依然對佢既蘑菇芝士漢堡好有興趣~

買野食既counter有兩條隊,收銀員動作亦好快而不亂,感覺好有效率;等左陣好快拎到食物(外賣),用一個大紙袋裝住裡面既小紙袋同埋膠袋仔,不太環保不過對於好似我咁捧住好大袋野既人好方便,店員亦都好熱心幫忙整理好入面既袋方便抽住~

十幾分鐘之後番到屋企食,打開個包都仲熱,睇怕係係買麥記唔會發生既事~再聞一聞,芝士好香,已經令人流哂口水!!佢既芝士似乎有別於麥記個種,好似無較無咁"蘇"??個人比較鍾意BK呢種...而蘑菇好juicy,配合埋溶左既芝士真係好好味!又唔會過咸,而且份量都算足夠~相反漢堡扒係呢度就變成配角,比麥記既稍為多汁但依然好乾,亦都唔係好食得出佢既炭燒味同埋肉味,或者已經比磨菇同埋芝士搶哂啦
如果可以有個蘑菇芝士包就好了,即係無左漢堡扒,轉哂做蘑菇芝士

而薯條,估唔到隔左咁樣一段時間都依然咁脆!比麥記既粗身少少,唔會話成盒/有部份薯條係淋batbat變哂型既,又無咁多鹽,食起黎都無咁口渴~但不見「薯味」既蹤跡,唯有靠茄醬搭夠啦

跟餐一杯「飄雪」飲品(+$3),揀左Coke Zero,齋點上面既雪糕黎食依然美味,不過撈埋一齊飲就覺得味道好似怪怪的,或者係因為Coke Zero吧,或者揀雪碧/忌廉會比較好。

成個餐好似用左$35左右,以呢個質素黎講都係值既!下次會再黎食!

Like
Ratings