由於諗唔到食乜四圍行,行過呢間嘢門口個侍應生出嚟問係咪兩位, 我地就俾鬼迷咁入左去, 當時已經九點半,入面有仲幾枱人我地點左綠咖哩雞飯及辣椒雞肉炒飯, 食物質素如題, 綠咖哩裡面既雞又干又硬,仲要係雞脾位置!!估計風干雞應該擺左不止一日 。 至於辣椒雞肉炒飯,上枱后食左一啖已知不妙,因為一啲都唔辣 。我即係番開啲飯睇下有無辣椒,結果當然無啦。我即刻諗起兒時讀過既國王的新e, 笑左。我唔夠聰明,食唔到辣椒,只食到一口油除左食物不濟外,服務勁差。1. 第一道食物嚟左,即刻有人嚟收錢,我問個侍應“你地幾點收鋪“,侍應答我“就“,我問“就,即係幾點“,個侍應好似聽唔到我問既嘢,只話“只收現金或八達通“,我朋友話俾八達通,居然伸手想拎佢張八達通 ,我朋友即刻話“下, 我跟你出去俾“ 。究竟呢間嘢有無訓練啲員工? 張自動增值既八達通好比一張無密碼既EPS,個侍應伸手拎張八達通想點呢?要不要打開個銀包俾個侍應找贖??2. 既然咁趕時間收工,就唔好招攬顧客入嚟,從落單到過嚟收錢係十分鐘,嘢食都未齊已經答我就收鋪 3. 收完錢后,侍應就係旁邊掃地拖地,期間發出“砰砰嘭嘭“同埋枱櫈摩擦地下既尖聲,

除左食物不濟外,服務勁差。

3. 收完錢后,侍應就係旁邊掃地拖地,期間發出“砰砰嘭嘭“同埋枱櫈摩擦地下既尖聲,我地只好快快食,快快離開

今次經驗十分差,好明顯我地係阻住人地收工,而啲侍應就想辦法要我地走,其實想早收工好簡單,你地keep 住呢個質素,無人幫襯咪唔會阻收工囉

現場不停有細細隻既昆蟲飛來飛去
2014-01-18