2018-02-01 45 views
終於去左呢間砵砵車仔麵啦!位於元朗,經常行過!見到佢呢度好似比其他車麵乾淨,所以就決定要試一試啦!入到鋪入面,環境地方比較細,只有幾張枱,但勝在唔太嘈吵,可以安靜咁同朋友食嘢,食番啲香港本土既食物。入面嘢食都幾好食,幾有特式!我朋友係一名素食者,佢叫左好多非肉類食品,例如冬菇,豆卜等等,佢話都唔錯!尤其因爲店裏亦有提供好多醬汁,例如辣椒油,XO醬等等!令素食者都可以食得好滋味。而我呢,就食左店裏皇牌既足料花膠碗仔翅,一個字,正!真係好好味,一定一定要試下啊!另外,阿富山茄子亦係我同朋友最愛!啲似是豉油既汁,令整份茄子更入味,更香濃!仲有,揀嘢食既時候真係超級方便。一張車仔麵紙,自由配搭,剔上想要既餸菜,完全符合每一個既口味。原來佢地仲有砵砵車仔飯,價錢合理,又方便,等我下次放工去試下先!!