2010-09-12
Daddy就泥生日, 正當煩惱緊唔知食咩慶祝之際, 見到lee間餐廳係openrice既食評好好, 加上我地又未試過stone grill, 咁所以就去左一試喇~~~我地book左7點半, 一入到去個環境都幾舒服, 可能枱與枱之間都有d距離, 所以傾晏都唔怕俾人地聽到~~值得一讚~~坐低左之後, 侍應都講解左個menu俾我地知, 最後我地叫左2個大蝦拼羊架, 而媽咪就叫左個大蝦拼牛柳~~雖然個餐係每位都包左2杯酒, 但由於我地都唔飲, 所以最後都冇叫到~~好, 試左個自助沙律吧先,有好多選擇, 其中青口同凍蝦都好新鮮, 而餐湯我地就試左個"蝦仔濃湯", 果然味道好濃郁, 好滑, 好有口感~而蒜茸包亦都非常香脆, 唔單止有好香既蒜蓉味, 仲有好多特別既香味, 哦~~原來佢係用8種香料焗成架, 唔怪得之咁特別啦~又值得一讚~過左冇耐, 個主菜泥喇!!!開頭都怕唔知點燒, 但好彩侍應都好詳細咁講解點樣食石燒, 同埋點樣先可以燒得靚~~我地要帶左圍裙先, 感覺好搞笑~~~開始燒喇, 個石頭好熱, 又成差唔多300度@@"我地每隔一分鐘到反一次, 燒左冇耐就食得喇~~^o^首先食個羊架, 我一d
過左冇耐, 個主菜泥喇!!!開頭都怕唔知點燒, 但好彩侍應都好詳細咁講解點樣食石燒, 同埋點樣先可以燒得靚~~我地要帶左圍裙先, 感覺好搞笑~~~開始燒喇, 個石頭好熱, 又成差唔多300度@@"我地每隔一分鐘到反一次, 燒左冇耐就食得喇~~^o^首先食個羊架, 我一d調味料都冇加, 本身都怕會唔夠味, 點知一試, 原來咁先至叫原汁原味呀!!!好香, 食落個口感真係好好, good! 而媽咪既牛柳就好juicy, 好有肉汁, 都好好味~~但我覺得最正既都係大蝦,唔單止大隻,最驚喜既係竟然有蝦膏, 真係好鮮, 好彈牙!!!!!推介首選!!再讚!!
最後雖然已經好飽, 但見到我至愛既甜品又點可能忍得住口呢~哈, 就試少少啦~我試左個Tiramisu (唔太甜, 幾好), 朱古力Mousse (好滑), 同埋個cream puff (好味)~~
最後飲埋個餐送既飲品, 就好滿足咁捧住個肚留屋企喇~~
總括泥講, 個餐都幾抵食, 除左石頭燒夠特別同好玩外, 最重要係佢個quality好好, 唔似平時其他酒店既buffet咁, 只係重量唔重質, 再加上佢地每個staffs既service都好細心, 所以整個過程都好舒服, 我一定會再泥!!