2021-10-05
今日好友約食飯,選在#石鍋小草,喜歡食熱辣辣野的我,叫了9款餸的石鍋薯粉,可選擇自己落餸菜同湯,自煮一番玩下,但係我哋顧住傾計,都係請店員幫忙處理😊。餸方面揀左香辣金湯湯底,配鯛魚片、蘿蔔、生菜、金菇、花膠、皇帝菜、芫茜、日本蘭王雞蛋同封門牛柳,加配一杯特大凍檸茶。上枱時個石鍋滾燙,熱力十足,九款餸十分之豐富,啱晒我樣樣想食小小極人,香辣湯底味道很夠又非常之好飲,又不是很辣,食到我同朋友都舔舔脷,樣樣餸都新鮮份量足,足夠2人分享,食得開心又滿足。另外朋友點了串燒送下啤酒,蒜蓉燒扇貝,燒得香噴噴且新鮮鮮甜。🍢孜然羊肉串,羊味有點so 味,加咗孜然粉令到味道更加提升。芝士腸,沙嗲牛柳串,都燒到剛剛好,不會過熟,唔錯呀😙。全🍆原條茄子,燒得熟身,一夾就得,調味又剛好入味,好食又不多油,正啊!食物質素不錯,又坐得舒適,下次都要食下佢嘅荷葉飯先得😊。
芝士腸,沙嗲牛柳串,都燒到剛剛好,不會過熟,唔錯呀😙。
食物質素不錯,又坐得舒適,下次都要食下佢嘅荷葉飯先得😊。