2016-08-31 3138 views
可愛いですね。尖沙咀海港城既姆明cafe入面好多公仔仲有海景陪住我食lunch 好愉悅開晒胃吉列豬肉眼配日式咖哩汁 $88可以配姆明飯或樹精飯 好打耳 日式咖哩汁撈飯正啊 吉列好脆 側邊仲有啲西蘭花平衡番肉既比例香煎紐西蘭西冷牛扒配黑松露燒汁及羊奶芝士雜菜沙律和薯條$98男朋友點既 個黑松露燒汁會飄啲香氣傳入我的鼻 點薯條食隻味都有 所以好似食緊黑松露薯條甘 加上佢啲薯條好好食啊 吾會太脆太熱氣 搞到我搶佢啲薯條食吾停口Set加$20 -抹茶鮮奶抹茶味足 可以自行加糖漿-牛奶朱古力吾會起痰 欣賞 特飲係可以揀公仔印係上面 姆明、全部都係姆明姆明之家班戟配芒果 $138講到我心目中既姆明cafe signature一定係依個pancake 由依間cafe 2014年剛剛登陸香港時 依個pancake已經吸引左我既眼球 今次終於食到我嘴裡啦 班戟有7塊 雖然睇落細細塊但疊高左都吾惹小 班戟蛋香足鬆軟 上面有少少cream加啲芒果汁 我同覺得再多啲cream就岩晒我地 不過再加就太邪惡了 側邊就有勁量芒果 俾得慷慨! 芒果新鮮吾會有出面浸糖水既過甜感 而姆明既3層屋企入面仲有吾同既甜品 第一
吉列豬肉眼配日式咖哩汁 $88
欣賞 特飲係可以揀公仔印係上面 姆明、全部都係姆明
姆明之家班戟配芒果 $138
上面有少少cream加啲芒果汁 我同覺得再多啲cream就岩晒我地 不過再加就太邪惡了 側邊就有勁量芒果 俾得慷慨! 芒果新鮮吾會有出面浸糖水既過甜感 而姆明既3層屋企入面仲有吾同既甜品 第一層特濃抹茶奶凍 好滑 最底仲有啲特濃抹茶 所以整體好足抹茶味 第二層荔枝啫喱內藏大大粒荔枝肉 我愛荔枝所以無得彈 最後有朱古力cream及藍莓醬 每層都好精彩 我都好喜歡 仲可以帶走自己係7種公仔之中揀一既公仔 名副其實又食又拎
姆明cafe由日本遠道泥到香港 質素有晒保証 我太遲遇上你了 依個甜品係我食完正餐都吾會放過既其中一道甜品
仲有食左依個姆明樣既窩夫 原本好愛香蕉 仲有姆明可愛樣 窩夫薄得泥有咬口 吾會好似格仔餅個種軟淋淋!! 加埋cream同埋朱古力醬 好正~
雖然有啲貴 但同男朋友/朋友去hea下影下相 可以食埋個靚靚班戟 我覺得值得~