今日去左尖沙咀亞士厘道心鐵板燒🔥食lunch,餐廳居高大廈十八樓,景色好開揚好舒服。一路睇住廚師烹調食物,一路品嚐美食,感覺好chill。我叫左午市套餐,係大蝦🦐、石班柳🐟、特級牛柳🐂。套餐有沙律菜🥗、前菜、 麵豉湯、炒飯🍚、漬物、炒雜菜,好豐富呀。大虎蝦新鮮彈牙,用意大利黃瓜襯托,仲有蝦膏醬,味道提昇。到我至愛既魚啦~石班柳~,食先食脆卜卜既魚皮,石班煎到剛好,魚肉肉質嫩滑。 點綴既意大利蕃茄🍅干都好食。🤣牛柳要5成熟,點一點海鹽,加埋Wasabi, yummy。起初唔敢點Wasabi ,師傅見到我咁,就同我地講唔辣架,仲甜架,真係第一次食甜既Wasabi. 香噴噴既蛋🥚炒飯,飯入面有櫻花蝦🦐,加埋漬物食,口感幾好。炒雜菜,徤康。麵豉湯,有蜆肉架。🍧甜品我揀左柚子雪葩,好清新,我鐘意。而家餐廳出左新餐牌,follow 餐廳FB/IG ,CAP底圖仲有9折添。

我叫左午市套餐,係大蝦🦐、石班柳🐟、特級牛柳🐂。

大虎蝦新鮮彈牙,用意大利黃瓜襯托,仲有蝦膏醬,味道提昇。

香噴噴既蛋🥚炒飯,飯入面有櫻花蝦🦐,加埋漬物食,口感幾好。