2019-10-26 280 views
今次覓食嘅小店係韓式toast佐敦逸東酒店地庫food hall 雖然唔近地鐵站 但都無減我去"覓食"嘅心去到逸東酒店彌敦道food hall入口一落樓梯就會見到"Ssoja Toast Hotdog"店面採用open kitchen先付款 後派"震震機"等震動通知取餐今次望住menu 揀左好耐本身自己都無選擇困難症患者今次揀左成5分鐘都有 因為樣樣都想食最終就揀左:韓式薯餅拉絲多士$36及綠茶雪酪$42即叫即制 取餐時完全感覺到係新鮮熱辣兩片多士用牛油煎過 脆卜卜 再加入椰菜絲,拉絲同片狀芝士同方形炒蛋當然仲有秘制韓式蜜糖芥末醬同奇異果醬小小醬汁點綴 酸酸甜甜 非常開胃杯綠茶雪酪夠大杯 又唔會太甜配上淡淡綠茶味據說員工都係韓國店培訓過仲見到有韓國樣廚師座鎮駐場。Ssoja Toast Hotdog係一間值得再encore嘅小店驟眼望落多士感覺好似會有d唔夠飽 但原來食完再飲埋雪酪就飽哂同滿足哂
但都無減我去"覓食"嘅心
去到逸東酒店彌敦道food hall入口
一落樓梯就會見到"Ssoja Toast Hotdog"

今次望住menu 揀左好耐
本身自己都無選擇困難症患者
今次揀左成5分鐘都有 因為樣樣都想食

最終就揀左:
韓式薯餅拉絲多士$36及綠茶雪酪$42
韓式薯餅拉絲多士及綠茶雪酪

即叫即制 取餐時完全感覺到係新鮮熱辣

兩片多士用牛油煎過 脆卜卜
再加入椰菜絲,拉絲同片狀芝士同方形炒蛋
當然仲有秘制韓式蜜糖芥末醬同奇異果醬
小小醬汁點綴 酸酸甜甜 非常開胃
杯綠茶雪酪夠大杯 又唔會太甜配上淡淡綠茶味

據說員工都係韓國店培訓過
仲見到有韓國樣廚師座鎮駐場。

驟眼望落多士感覺好似會有d唔夠飽
但原來食完再飲埋雪酪就飽哂同滿足哂