2020-06-11
天氣悶熱,食東南亞菜最合適😄印尼沙律加多加多~「加多」嘅意思就係用醬汁撈埋一齊。沙律菜款式多又特別,青瓜、椰菜絲,還有熟嘅青豆、椰菜花、芽菜、豆卜、薯仔、雞蛋。加埋用「阿參」特製嘅醬汁,帶點甜帶點酸,再加上少少辣,口感豐富,最啱呢個天氣餐前開胃頭盤👍特色牛腩配椰漿飯~椰漿飯兩旁有花生小魚乾,辣椒醬,雞蛋、青瓜和蕃茄,炆牛腩嘅配菜有薯仔紅蘿蔔,食物顏色好豐富,配搭均衡。牛腩炆得夠稔又入味,唔會黐牙,椰漿飯食落有淡淡椰香,連埋魚乾花生所有一齊食,好滋味😋辣椒醬係店家特製,又香又辣,不知不覺中你會清晒所有飯😬跟餐仲有揀咗一支由泰國入口椰青水,凍飲清甜。一個中式熱湯。湯頭鮮甜清香,非一般例湯,感覺到小店的誠意。另外仲要多咗一份印尼蝦片,香脆冇油溢味,啱晒我一路煲劇一路食。雖然係外賣,包裝很穩固,經過長途跋洩,都完好無損。打開飯盒,每樣食物都放得好整齊,抵讚。咁高質素嘅小店而家好少見,真係要幫襯多幾次支持下!
印尼沙律加多加多~
「加多」嘅意思就係用醬汁撈埋一齊。
特色牛腩配椰漿飯~
辣椒醬係店家特製,又香又辣,不知不覺中你會清晒所有飯😬
跟餐仲有揀咗一支由泰國入口椰青水,凍飲清甜。
一個中式熱湯。湯頭鮮甜清香,非一般例湯,感覺到小店的誠意。
雖然係外賣,包裝很穩固,經過長途跋洩,都完好無損。
打開飯盒,每樣食物都放得好整齊,抵讚。
咁高質素嘅小店而家好少見,真係要幫襯多幾次支持下!