2024-08-12
當大家都去火炭找尋小吃或新口味,但你似我咁愛食火鍋的話,其實你只需要找到相馬日式火鍋。 而間餐廳的裝修、擺設、餐具都系簡約舒適,距離地鐵站都唔算好遠,位置都算方便👍🏻😝感覺就像找到香港的小東京一樣喔!🍽 @芝士龍蝦湯茶碗蒸♦️芝士龍蝦湯茶碗蒸好過癮,脆口的龍蝦配上濃郁的芝士,除了有海鮮的鮮美之外,更有絲絲的芝士風味,每一口都令人心跳加速😍。🍽 @極尚龍蝦龍蝦雞煲♥️極尚龍蝦雞煲,鮮美的龍蝦配上滑嫩的雞肉,再加入香濃的湯汁,喝落肚真係一流👍。份量好足,食得好圓滿。🍽 @海鮮選擇♣️種類多到數唔晒,食得到龍蝦、鮑魚、魚,貴妃蚌,扇貝,蝦等等,意猶未盡🤤。🍽 @火鍋湯底:+豚骨湯, 美國特選牛肩胛, 廣島蠔, 日本帶子, 沙白, 灰蜆, 螺, 青口, 海蝦, 蟹棒, 水魷♠️湯底滋味十足,食材豐富、多元,帶出靚湯的美味,你一定試。絕對系一間打卡熱點,有各種角度可以拍出好相,打卡一定秒讚👏。🥳
🍽 @芝士龍蝦湯茶碗蒸♦️
🍽 @極尚龍蝦龍蝦雞煲♥️
🍽 @海鮮選擇♣️
湯底滋味十足,食材豐富、多元,帶出靚湯的美味,你一定試。