2017-05-26 589 views
好耐未食過放題啦,今日就同朋友去荃灣過過口癮, 去稻八食放題。估唔到環境咁寬敞明亮,一啲侷促嘅感覺都冇,仲有一大行窗邊位,坐得非常舒適。有唔同價位嘅set供選擇,低至$158/人 ,高至$368/人,分別在於會供應唔同級別嘅豬、牛、羊肉,而所有火鍋配料當然係無限任添啦。我哋揀咗$238嘅餐,因為想任食刺身,點呢個set係最低門檻,比較便宜嘅 $158-$208 set 就要逐件刺身計錢了。肉類方面,$238 set 供應「特級美國穀飼牛」、「美國進口牛肉」、「美國自然豚肉片」、「日本北海道雞片」以及羊肉,仲送「激罕牛白肉」一客,已經好足夠了!差d忘記了介紹湯底,由於朋友喉嚨痛初起,我地揀左望落冇咁熱氣嘅「北海道3.7牛乳牛骨湯」,牛乳味唔太突出,反而牛骨味就幾香濃。其他配料就自己出去拎,選擇都唔少。個人比較推薦烏冬,淥完會有少少好似紅薯粉半透明嘅感覺, 口感煙煙韌韌,一食就知係來自日本的靚料!如果唔係太飽,我絕對會encore! 飲品櫃,雪得夠凍,大路嘢又有,罕見啲嘅飲品都有。而道地出嗰隻蜜桃烏龍茶幾好飲。最後一定要食埋Dreyer's 雪糕!有開心果味同藍莓芝士蛋糕味,仲有其他雪糕糯

其他配料就自己出去拎,選擇都唔少。

最後一定要食埋Dreyer's 雪糕!有開心果味同藍莓芝士蛋糕味,仲有其他雪糕糯米糍任拎!唔似其他放題咁姑寒,每人限送一粒。

整體黎講都好滿意,環境明淨,食物質素佳,衛生情況亦理想,而且店員都以年輕人為主,態度親切,予人感覺充滿活力!是非常棒的用餐體驗

2017-05-23
$238 (Dinner)