2020-11-10 1781 views
我發覺近排唔少 #電視劇 都鐘意喺 #觀塘海濱公園 一帶取景,經過專業人士嘅剪輯、人手加工... #小秘書 難免對呢片地土有一定嘅憧憬💙 不過呢... 現實總係同幻想係兩回事👉🏻👈🏻 ...都好嘅,得閒走過嚟散吓步,就當俾個機會自己吸收多啲維他命啲D😂 沿着 #海濱道 一直行,吹吓 #海風、睇吓啲 #花花草草,自我陶醉一番😉行到腳仔軟,又可以過對面搵間餐廳飲杯嘢、食個飯。呢日趁住齊人,有人提議去 MG Cafe 試吓,仲自告奮勇幫我哋去霸位🙏🏻 不過臨出門口嘅時候比人叫住,搞到佢一個戇居居喺餐廳等咗我哋廿分鐘有多... 認真唔好意思😅 為咗慳返睇餐牌嘅時間,我哋一次過叫晒餐牌上6個lunch sets,等大家樣樣都可以試啲😏 食物味道係唔錯嘅,尤其我最鍾意佢哋個 #Pizza,材料夠豐富、餅底夠鬆脆🤤 仲有就係 #黑車厘子醬 配 #鴨胸/#鴨腿,上枱嘅時候,肉質仲保持得好嫩滑,不過份量真係太少,每一碟放到上枱面,我哋都只可以可以試到一啖左右😏 搞到大家 #異口同聲 話埋咗單之後,要返去再搵嘢食... 究竟係我哋生大食?定係廚師太睇小我哋呢🤣🤣🤣雖然服務員態度係cool啲,不過食物質素

雖然服務員態度係cool啲,不過食物質素都仲可以搭夠,只可惜地方太窄,我哋張餐枱後面,長期企左幾個人喺度等位... 大殺風景😅 lunch以$185/位嚟計,應該都仲有其他選擇🤔 你話係咪?
2020-11-06
$185 (Lunch)