2019-10-19 28 views
平日下午經過這間餐廳係360冰室,🤭估唔到晚市搖身一變海鮮粥底爐。店面係冰室關係唔似出面火鍋店咁迫🤓卡位好多,通風好好,唔會一入去就大大陣火鍋味。店員好細心解釋每個套餐包左燉湯,前菜,我地揀左2個龍蝦餐加新鮮鮑魚。店員好快手已經送左燉湯,前菜同竹蔗水比我地。燉湯好足料,真係有雞,響鏍去燉😋飲完覺得好補😆。竹蔗水係自家制,打住邊爐飲岩岩好😍等左一陣,主角終於出場🤓海鮮盆中有龍蝦🦞,海蝦🦐,鮑魚,貴妃蚌,蟶子,沙白,大蜆同多寶魚😍鮑魚仲係活生生😋e 個價錢可以食到好抵食🤩因為出面買e d 新鮮海鮮都好貴,同埋仲要自己洗🤦🏿‍♀️我地將海鮮逐一放入粥底去煲,店員貼心地提我地要把南瓜🎃粒,芋頭及粟米先所煮溶🥰龍蝦食落好鮮甜,貴妃蚌同蟶子好彈牙,沙白同大蜆新鮮全部都開到殻☺️多寶魚都好滑唔腥😋唔會多骨😌安格斯牛肩肉🐮唔會太老,食落唔肥😌除左牛之外,我地仲叫左8樣配料,墨魚滑同蝦滑都好正😍最後店員比左粥料我地,煮落入去煲,個粥勁鮮甜😍好滿足😋

最後店員比左粥料我地,煮落入去煲,個粥勁鮮甜😍好滿足😋
2019-10-17
Type of Meal