復活節去銅鑼灣食好西,揀左呢間位於百德新街嘅酒吧餐廳,見到餐牌幾吸引,burger、主食、沙律、意粉樣樣有齊~🔸加拿大藍青口配白酒忌廉汁份量都好足幾大碟,青口都叫大隻食落有口感,醬汁味道濃郁忌廉味好香,仲有兩塊蒜蓉包可以點汁嚟食,而職員好細心會提供埋碟比我地放殼,抵讚🔸招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條漢堡份量唔錯,漢堡入面有塊好厚既牛肉、生菜、洋蔥、芝士同車厘茄。牛肉煎得好香,而且應該係餐廳手打既,有肉有筋位,有肉汁,連埋車打芝士食好邪惡。仲配有粗薯條,食落口感又會豐富啲🔸美國招牌封門柳封門柳... 即係牛橫膈膜嘅肌肉,牛味會比較重,餐廳火候控制得好,燒到5成熟,牛肉保持鮮嫩粉紅色,肉質嫩口!醬汁亦好特別,有兩款,分別係蒜蓉醬同紅酒汁,非常惹味!面頭仲有炸金菇,口感脆卜卜,伴碟仲有雜菜甜椒!🔸香蕉船有3種味既雪糕,分別係士多啤梨、芒果同雲尼拿,配上朱古力醬,另外仲有一碟爆炸糖俾你點雪糕食~

🔸加拿大藍青口配白酒忌廉汁

🔸招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條