2017-07-09
一直經過依間鋪頭都覺得好大陣油煙味,所以從未試過,但今日經過油麻地,畀佢店外嘅食模吸引咗 PS.依間店係排隊入去無得拎飛首先叫咗個咖哩吉列豬扒飯 同埋一個和風醬吉列豬扒飯嘢食叫咗唔夠五分鐘就嚟到,首先梗係要試下佢哋嘅吉列豬扒,豬扒夠厚亦一點都唔dry,嫩滑又多汁 ,表面鬆粉唔算太厚,外脆內軟到另外一個重點白飯日本珍珠米晶瑩剔透,軟硬適中口感好好, 一粒一粒夠曬分明,仲好圓潤配埋咖哩汁,味道可以,微微辣,唔食得辣嘅我都接受到,平時食得唔多飯既我,就係咁咖哩配飯搞到我食咗好多飯椰果荔枝茶,飯+8蚊,正正常常的味道炸物嘅店唔多唔少都有油煙味,見佢好多抽風系統都已經唔錯, 厠所易乾淨,空間都大。但由於好多人排隊既關係(我都排咗25分鐘),成個店嘅氣氛會促使你要食得好快咁,雖然張單寫每人限食50分鐘, 我平時食嘢比較慢, 店員不停收走我旁邊嘅無謂嘢,野飲空杯唔收,反而收走我啲紙巾同水, 所以我都盡快食完就走算了。
PS.依間店係排隊入去無得拎飛
首先叫咗個咖哩吉列豬扒飯 同埋一個和風醬吉列豬扒飯