首先,我買咗兩碗粥(一碗豬潤粥加粉腸豬潤粥)加一份XO醬炒腸粉,總共消費116。炒腸粉不過不失啦,XO醬炒腸粉都炒得差嘅話,就真係唔識評論啦。 其次,豬潤加粉腸係需要加8蚊嘅。8蚊有兩舊粉腸,真係好多謝,原來依家係咁嘅價錢,我可能真係唔知道通脹得咁快。新鮮程度就一般啦,冇發臭都算係咁。打電話過去,樓面聽電話,而樓面姐姐對佢哋啲出品一無所知。跟住樓面姐姐話下次俾翻舊粉腸我,我話唔洗啦,都唔想再幫襯。再者,豬潤嘅質素真係好可笑。我都知冇可能拎石門大師傅粥品嘅豬潤品質同其他豬潤舖頭(例如漢發)相比,但都起碼要新鮮啊正常啊。我真係咁大個人先食到發黑發硬嘅豬潤,真心嬲。跟住再打電話俾大師傅粥品,樓面每次都需要同廚房粥品師傅confirm佢哋啲出品嘅,對於我話啲豬潤發黑,佢哋冇反駁,只係話叫我地拎翻舖頭俾佢換,做過食肆嘅都知投訴係會得到加料嘅機會。其實之前買過好幾次都冇問題,足料同埋啲粥好綿滑,可能因為夏天冇乜人食粥,啲嘢去得慢,但呢個唔係一個理由要俾垃圾豬潤啲客人食。我之後都唔會再幫襯呢間嘢㗎啦。我今次同佢清咗少少發黑發硬嘅豬潤,聽日其他人應該減少咗機食到呢啲垃圾豬潤,除非大師傅仲有垃圾豬潤散唔

其實之前買過好幾次都冇問題,足料同埋啲粥好綿滑,可能因為夏天冇乜人食粥,啲嘢去得慢,但呢個唔係一個理由要俾垃圾豬潤啲客人食。我之後都唔會再幫襯呢間嘢㗎啦。我今次同佢清咗少少發黑發硬嘅豬潤,聽日其他人應該減少咗機食到呢啲垃圾豬潤,除非大師傅仲有垃圾豬潤散唔到貨。希望大家此生都唔會食到發黑發硬嘅豬潤。

#有啲食肆做唔住真係唔關香港人北上事。

2025-06-30
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$58 (Dinner)