2016-02-02 292 views
今晚同阿媽去行街買野準備過年,行到攰嘅時候想穩地方坐低休息下,剛好經過發記甜品,我就同阿媽講呢間店嘅榴蓮甜品我幾鐘意食,佢一聽話榴蓮甜品就話去食喇,本嚟我都唔想去,因為要排隊,又要等喇,但阿媽想食就排喇。因為我地兩個都榴蓮控,所以點嘅糖水大部分都系有關榴蓮嘅,呢個榴蓮飄香,睇佢無咩特別咁,但糖水中有一大舊榴蓮肉,夸張D嚟講差唔多占左糖水嘅一半,榴蓮肉好香,好甜,西米晶瑩剔透,好Q彈,糖水都有好濃嘅榴蓮味,好飲又好食,正。榴蓮卷,系咪好特別呢,好似糯米糍甘,但入邊嘅餡就系大大舊嘅榴蓮肉,表層糯米同椰絲香軟,再加上榴蓮嘅香甜,好特別,幾抵食。
2016-01-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$40 (Last Night Supper)