2022-01-13 92 views
銅鑼灣登龍街出名多好嘢食,今次就試下呢間《魚鮮生》,呢間日式餐廳主打新鮮刺身壽司同丼飯,見午市套餐價錢幾親民就叫咗兩款再加啲小食✨照燒雞扒丼✨牛肉日本手打烏冬Lunch Set包埋麵鼓湯同魚刺身,估唔到份量咁多,雞扒大大件,牛肉份量又係海量咁多,肉唔會韌,手打烏冬幾彈牙😋✨蟹籽沙律爽脆嘅口感配上酸甜嘅沙律醬,好食到停唔到口😋🍣帶子刺身大粒鮮甜,肉質厚身嘅鰻魚,食落啖啖肉,而且肉嫩冇骨,咬落幾有膠質,而左口魚邊口感肥美又爽口,炙燒後甘甜魚油滲出,食落更覺濃郁甘香😌✨枝豆,燒茄子,炸雞軟骨我每次食日本野都一定叫枝豆🤣真係情意結😌,灑少少鹽已經好好食,燒茄子口感軟腍,外酥內脆嘅雞軟骨,即叫即炸,熱辣辣🔥巨鋒提子乳酸波子汽水

✨照燒雞扒丼
✨牛肉日本手打烏冬

✨蟹籽沙律
爽脆嘅口感配上酸甜嘅沙律醬,好食到停唔到口😋

✨枝豆,燒茄子,炸雞軟骨

巨鋒提子乳酸
波子汽水