2022-10-06
丼燃食堂設計玩味十足,餐廳入面有隻好似相撲既老虎卡通。呢度入座會俾杯熱茶,杯上印住元氣水,番工🗃番到好攰,放工表示真係好想有元氣水😂,飲完可以無晒所有疲勞。乜蟹都有丼 ($138)見到限量又係蟹,基本上每枱都有一個,即刻嗌咗😬 醬汁揀咗芝士蟹籽,好正同個丼好夾!呢個丼勁足料,先有個裝飾用嘅大蟹蓋,揭開後丼上面有蟹棒,蟹肉,蟹膏,蟹籽同蟹鉗。蟹膏好甘香,連埋芝士蟹籽醬撈埋啲飯,食唔停口😋虎燃四皇丼 (118)呢個就揀咗明太子醬,都一樣好出色👍🏼 而且呢個丼有左口魚,三文魚,蟹棒,赤蝦,蟹籽,都係我中意食既配料。而且左口魚同三文魚都厚切,火炙過得好有油香,接近入口即溶,好好食。焦糖三文魚卷 ($68)一上枱就係你面前用火槍燒一燒,火炙過後嘅三文魚被微微嘅焦糖包裹住,再加埋芝士半溶狀態,成個口感勁豐富🤤白桃冷泡茶 | 茉莉冷泡茶 ($15)自家製無糖冷泡茶唔錯👍🏼
乜蟹都有丼 ($138)
虎燃四皇丼 (118)
焦糖三文魚卷 ($68)
白桃冷泡茶 | 茉莉冷泡茶 ($15)
自家製無糖冷泡茶唔錯👍🏼