鍾意食甜品嘅姊妹們,一定會聽過「Tony Wong甜品大師」呢個名😘 聽講大師呢排有新搞作,將充滿牛油香嘅 #招牌蝴蝶酥,配上唔同口味嘅脆糖燉蛋,諗起都口水流🤤 咁啱 #小秘書 呢日經過 #九龍城,梗係要嚟朝聖啦🥳位於 #福佬村道 嘅老店,以深綠色為主調,感覺有點歐陸風。推開大門,充滿笑容嘅店員馬上為我哋介紹🫶🏻 一場嚟到,當然要試吓佢哋新鮮烤焗嘅蝴蝶酥再配上心形嘅原味脆糖燉蛋,再打包幾件唔同口味,同屋企人分享❤️‍🔥✨原味鬆脆嘅蝴蝶酥,配上充滿雲呢拿香氣嘅蛋漿,造成一個心形狀嘅燉蛋鋪喺蝴蝶酥上面,師傅灑上糖粒喺燉蛋上,燒到眉焦,入口外脆內軟,非常有層次感😘✨開心果配上原味嘅蝴蝶酥,再用蛋漿同開心果醬打做成燉蛋,咬落去粒粒開心果仁,充滿開心果嘅獨有味道😘✨芝麻口味充滿雲呢拿同牛油香氣嘅蝴蝶酥,喺芝麻口味嘅燉蛋上再灑上芝麻碎,好有口感好香口😘呢個新口味真係好有驚喜!如果大家喺現場食嘅話,仲可以考慮加少少錢轉做套餐,襯埋杯咖啡認真一流呀❤️‍🔥 📍Patisserie Tony Wong Official (九龍城)福佬村道65號地舖

✨原味

✨開心果

✨芝麻口味

2025-07-26
$38 (Tea)