費迪南
費迪南
Level 3
2019-09-17
Follow
想西餐但又想特別啲? 今日朋友就帶我嚟奧海城一嚐正宗西班牙菜!

餐廳位於奧海城3期地下 ( 玩具反斗城斜對面 )
店內面積寬敞,Sofa椅子坐得好舒適。店面裝潢以紅黑為主調色,燈光柔和配以特色磚牆及酒架,整體頗有歐陸式格調

⭐Nachos ($40)

一坐低,侍應隨即送上一碟Nachos
重點:係可以「無限Refill」架!帶香辣嘅粟米脆片再配上酸甜沙律醬,真係好惹味食到停唔到口!

⭐西班牙香燒乳豬仔 ($98)

賣相有如迷你三文治~! 乳豬皮非常香口脆身,肉質細嫩!底層嘅小法包有烘過,同樣好脆,再伴隨小番茄及青瓜片一齊食,好Fresh~口感更有層次之餘,剛好中和乳豬油膩感覺,整體配搭有驚喜!

⭐西班牙炒辣肉腸 ($82)

份量都幾多,而且煮得好入味,又香又辣,非常惹味‌!如果食食下~ 覺得太濃味,仲可以沾少許沙律醬一齊食~yummy!

⭐西西里海鮮Pizza ( $108 )

賣相非常吸引~材料十足!海鮮密鋪整個Pizza表面,有大大粒帆立貝肉、魷魚、紅/黃椒,仲有超濃郁嘅芝士!
最期待嘅拉絲畫面出現了!
餅底非常薄脆,Pizza表面仲灑上了一層香粉,味帶微辣~ 越食越滋味!

⭐西班牙海鮮炒飯 ($168 - 半份)

海鮮炒飯好足料,有大蝦、青口、魷魚及蝦仁。雖然只係半份,但都好大碟!

大蝦煎得好香且肉質彈牙,青口新鮮爽口。 特別欣賞炒飯味道調得啱啱好,香濃而不會過咸,飯粒炒到粒粒分明又夠鑊氣~ 有水準推介

⭐西班牙燉蛋 ($58)

有別於平時食到嘅法式燉蛋,西班牙燉蛋質感較為企身,而且蛋味更濃郁又唔會過甜~

⭐西班牙吉拿棒 ($58)
炸得非常香脆,上枱時仲係熱辣辣架! 好鐘意哩種脆口又帶點煙un嘅口感。灑上糖粉,再沾上朱古力醬一齊食,好好味為今晚劃上完美句號。
Like
Ratings