2020-05-07 46 views
早收工就來到quarry bay食飯, 見到呢間樓下冰室有蕃茄湯食當然要食啦!我地就點左個蕃茄螺絲粉配瑞士汁雞脾($55). 蕃茄湯係飲落比較清甜個type, 仲有蕃茄個種微酸, 同坊間個D落好多茄膏嘅唔同. 上面炒蛋都幾滑~ 螺絲粉會吸湯, 愈食愈濃茄味! 瑞士汁雞脾係樓下冰室必點的! 大大只雞脾上色好靚, 食落肉仲好嫩, 一D都唔會柴!! 味道係甜甜的帶咸, 唔會太重口味! Jeng~ 另外就叫左個金牌咖喱牛腩飯($58). 咖哩味濃, 帶椰香~ 牛腩都幾多件! 仲要入味兼夠腍, 入面仲有幾件薯仔! 芝士西蘭花🥦 多汁多芝士 😻😻叫左杯熱檸茶~ 好大杯可以share飲!!

我地就點左個蕃茄螺絲粉配瑞士汁雞脾($55).

另外就叫左個金牌咖喱牛腩飯($58).

芝士西蘭花🥦 多汁多芝士 😻😻

叫左杯熱檸茶~ 好大杯可以share飲!!