2016-09-19 655 views
食放題幾時都提到"回本必食", 呢間名字非常搞鬼, 點樣先可以"番本"呢?! 價錢以入座時段計, 由$178-$208, 一般日式放題價錢!要"番本", 刺身當然要叫啦, 種類都算唔少, 最喜歡係佢個甜蝦, 鮮甜肉嫩, 一啖一隻好過癮, 其餘既三文魚及柱貝都好味道, 賣相都幾靚仔, 我地刺身都叫左2轉, 應該距離番本都不遠.......哈!食開凍食有條癮, 見有日式冷麵, 同友人SHARE都唔過份, 醬汁酸酸味幾開胃, 面頭有粟米蟹柳絲, 清淡得黎都幾岩胃口!唔食過壽司硬係未覺算食過日本菜, 壽司份量精緻, 飯量少, 唔怕食幾件就飽晒, 質數仲幾唔錯, 最愛佢既北寄貝壽司!叫返D熱食類, 如呢款清酒煮蜆, 食落有清酒味, 酒味唔太濃, 蜆食落無沙, 肉雖少但口感唔錯炸天婦羅叫左我喜歡既蝦, 南瓜, 芉頭等, 上枱時熱辣辣, 炸漿唔太厚身, 又唔會食到一口油, 水準有返咁上下呀!呢個串燒翠肉瓜, 燒完都仲咬落有水份, 配上醬汁一齊食, 可中和之前食既野!呢度仲包任飲汽水及酒類(清酒及梅酒), 試左款凍梅酒, 口感酸甜又冰凍, 令人胃口大開!今次番本行動應該成功.............
今次番本行動應該成功...................哈~
Type of Meal
Dinner