2022-10-20
今日放工跟朋友上咗一間燒烤餐廳,佢一邊係打邊爐一邊係食燒肉嘅行到上去佢有幾間卡拉ok房可以食住燒烤咁唱k又真係幾ok喎😆😆有機會開party真係要上嚟燒一次,有得玩又有得食好方便👍🏻😆2人餐做緊promotion有七折好抵食,商量之後我哋四個人決定揀個二人餐再散打,另外單點的都有85折。沙律小食都係二人餐裏面嘅前菜煮食可以揀豚肉同埋牛肉,我哋就揀咗牛肉,不能講笑真係入口即化,新鮮又好口感另外再有一份刺身海鮮嘅有帶子同鮑魚,話說個鮑魚放上枱嗰陣時仲識郁㗎由於我哋個餐係點咗牛所以另外我哋點咗個份黑毛豬同牛舌心,呢個牛舌心誠意推介👍🏻見到餐牌上面有雞子,心諗雞子都識得好特別喎😆咪決定試一次囉原來放上個爐到真係會爆開㗎,為咗唔好嘥d汁,我哋放咗落個錫紙兜到煮來吃😂😂呢個錫紙兜係二人餐裏面嘅蒜蓉牛油焗蠔剩下的,物盡其用😂😂四個人埋單食咗咁多嘢除返一人先二百幾,仲飲咗六杯做特價嘅新力啤酒,超級抵!👍🏻唔知佢幾時做完推廣,趁仲有平要再快啲約朋友上嚟食多次先🤤好味道
沙律小食都係二人餐裏面嘅前菜
另外再有一份刺身
海鮮嘅有帶子同鮑魚,話說個鮑魚放上枱嗰陣時仲識郁㗎
見到餐牌上面有雞子,心諗雞子都識得好特別喎😆咪決定試一次囉