2017-11-12 794 views
我就係睇咗HK 港生活 賣佢大閘蟹放題 好期待 所以即刻喺open rice book位啦 男朋友首先去到 未入座 我先去toliet 遲少少入去 唔知道未入座 行入去睇睇 啲員工即刻黑哂面 不斷問我幾多位 阻止我繼續前行 我就話book咗三位 其中一位男員工帶有諷刺問:「你真係三位?」有少少嚇親我 我只係睇下 我男朋友入咗座未 都無阻到佢地.. 最後發現原來佢未入座 咁最後同埋朋友都入咗10人卡位坐 同另一檯6人一齊坐 所以一開頭對佢地服務印象麻麻一坐低 負責我地區域既待應好好 問駛唔駛叫咗大閘蟹 幫咗人叫咗每人3隻 但係果度完全缺乏食大閘蟹嘅工具 得較剪 連細細既spoon都無 個醋 都唔係大閘蟹既甜醋 只係黑醋加薑 可能佢地今年第一年賣大閘蟹放題 唔知道食大閘蟹客人需要? 講返啲膏 其實係okay既 每5隻都係得一隻黑哂既膏或者唔夠膏嘅蟹 只不過可能真係唔係專業食蟹 所以我係呢度食蟹嘅體驗真係麻麻其實刺身 小食我只可以畀到6.5/10 好食就唔係特別好食 都算新鮮 但係都甩幾多單 可能呢d任食形式都係咁 飲品就唔係好大路 汽水係百事 無可口可樂 或者無糖/健怡的選擇 仲有其他唔係
我就係睇咗HK 港生活 賣佢大閘蟹放題
好期待 所以即刻喺open rice book位啦

其實刺身 小食我只可以畀到6.5/10 好食就唔係特別好食 都算新鮮 但係都甩幾多單 可能呢d任食形式都係咁 飲品就唔係好大路 汽水係百事 無可口可樂 或者無糖/健怡的選擇 仲有其他唔係太出名的飲品;甜品都唔係好特別 都係佢地自家製 雪糕得雀巢

服務既話 我真係唔明點解佢地對 想搵自己朋友而走入去既客人咁奇怪 出面接待唔夠人 d人唔清楚 入黎搵搵 佢地會黑面 我真心唔明 因為除咗佢地咁樣對我地 之後見到佢地都係咁對另一班人都係咁 但係除咗呢part 我覺得佢地都係okay既 會自己見到你好多碟 好多垃圾 會收起 態度唔差

環境我覺得真係唔好 好似裝修的選色望落去好污糟 定係真係好污漕 我唔知道;另外 燈光唔係個個位置都好夠 有時需要自己開電筒睇下d嘢食熟咗未 但係好就係 真係好多位既 如果你係一大班人10個 佢輕鬆多位 佢既座位設計啱哂一大班人

收費果邊 每個人$427已包加一 平日夜晚7點 我覺得係收貴咗 因為食物品質唔係好好 環境麻麻 服務正常 呢個價出面有更多更好既選擇 例如酒店自助餐等等 不過如果你真係好鍾意大閘蟹而唔講究既話 你都可以照黎食既 或者自備工具 ;(

我肯定下次唔會去架啦 不過唔會阻止其他人去試既

*因為一開頭印象麻麻 所以無mood影相 得一張黑哂既大閘蟹相一張

大閘蟹