我地四個人夜晚九點半到登龍街搵餐廳食飯,周圍餐廳都好多人(其他鋪外都至少有兩三堆客)等緊,見thai shing門口冇人等就去𥄫下個menu 好似都ok就入去。但我地兩個人到咗先(另外兩個朋友就嚟緊),我地入去都未有位,咁一位女職員就上前同我地講:「執緊枱,好快,下張到你」等咗一陣(都有五至十分鐘),有一枱客人出嚟,枱又執完,咁我地就入去問係咪可以坐低同order(因為一路都係得我地兩個等緊,冇其他客人等,我地未嚟嘅朋友亦去到地鐵站行緊過嚟),個女職員俾我地坐,但突然有個男職員同我地講:「你地人齊先可以坐!」咁我地乖乖咁出去,隔咗一陣我地見都冇人等緊但張枱空住,所以我地再入去提議:「我地其實諗好晒四個叫咩食,而家可以落order,可唔可以坐住等,出面好熱 」但個男職員好惡咁同我地講:「你地人齊先可以坐低!」我同朋友好無奈,就講:「咁我地而家兩個人,當兩個人人齊坐低order嘢食ok 嗎?」(當時亦未有其他客人等候)但個男職員keep住好惡好大聲咁同我地講:「咁你兩個人就出去等下先,呢張係四人枱,到時有兩人枱先俾你坐!」跟住我地仲喺度拉鋸緊嘅時候(我地係接近哀求嘅語氣,

但個男職員好惡咁同我地講:「你地人齊先可以坐低!」
跟住我地仲喺度拉鋸緊嘅時候(我地係接近哀求嘅語氣,同佢講我地可以即刻叫嘢食),
突然嚟咗三位大陸女客人,男職員就安排咗佢地入座,趕咗我地兩個出去,一分鐘後,我朋友亦到咗,未食就成肚氣

男職員態度勁差,由頭到尾一個唔好意思/唔該都冇句,推介你地入去食,可以慳返唔少錢,因為未食就谷到你成肚氣

2015-06-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)