2022-06-05 39 views
無意中發現男友食完燒肉之後好滿足🤩 因為又食得飽,食完好多肉肉之後又可以去gym room 做運動💪🏻。我地去食既係位於旺角瓊華中心既本場燒肉🥩,今次試左極上牛小排海鮮放題 ($398),有100分鐘任食❶ ❸ ❾種豬、牛、雞、海鮮、冷盤、小食、野菜、主食同飲品,根本唔會食得哂😂⟡ 牛肉🥩 ⟡M8和牛牛板腱、M8和牛封門柳、牛頸脊、牛小排、牛舌、壼漬牛肋條等等,非常多選擇。厚切封門柳牛味最濃略帶口感🧡;薄切牛板腱牛味同樣濃郁,質地軟焾🥳;牛舌入口夠爽口。燒起牛肉後可以加配鹽、燒肉汁、辛味醬汁等調味,增加味道甜、辣層次。推介❗️我最愛係壼漬牛肋條,上枱時已預先醃好,仲係筋肉中間𠝹開,燒起上黎熟得更快同平均👍🏻。牛肋條幾厚身,肉同油脂比例剛好,入口質感焾,有滿滿既油脂甘香😋⟡ 海鮮 ⟡帶子同廣島蠔肉🦪都係又新鮮又大隻,輕輕用牛油調味已經香味十足⟡ 冷盤 ⟡胡麻醬豆腐有好多櫻花蝦🌸鋪面,好香口。和風醋蕃茄🍅好開胃,男友食完都特意再叫一碟😂⟡ 小食 ⟡雞軟骨好香脆,又冇油膩感。一粒一粒接住食,大大碟都好快食完😂泡菜唔酸,甜辣交替,係我鍾意既味道👍🏻🤩食飽飽後仲有無法抗拒既 MÖVENPICK®

⟡ 牛肉🥩 ⟡

⟡ 海鮮 ⟡

⟡ 冷盤 ⟡

⟡ 小食 ⟡
泡菜唔酸,甜辣交替,係我鍾意既味道👍🏻

🤩食飽飽後仲有無法抗拒既 MÖVENPICK® 雪糕🍦

🥩牛肉以外仲有伊比利亞黑毛豬、博多雞、宮崎豬,,,好多都未試,留返下次待續😋