2022-06-18 1839 views
在鑽石山揾食其實選擇都吾少,不過日式甜品🍨就真係不太多,哩間在荷里活廣場新開嘅餐廳,入內光猛闊落,空間感十足,再加埋牆身趣稚嘅繪畫,非常日系👍🏻。想同朋友坐低傾下計或者休息下,都系一個吾錯嘅選擇。▶️奧斯經典全日早餐🍽($118),好大碟啊,有煎雞扒一大塊、炒蛋、沙律和番茄、窩夫、香腸、薯條、火腿,想飽腹系冇難度。薯條炸得香脆,系我最愛。▶️水牛城單骨雞翼🐥(跟餐追加$58),單骨雞翼吾會食得狼狽,炸至脆身,再淋上辣醬,同薯條一齊,作為小食吾錯~▶️奧斯蜜瓜窩夫🧇($68),有雪糕搭配窩夫,令窩夫入口吾會太乾柴。而蜜瓜甜而多汁,令整個甜品好清新。▶️蜂蜜雪山熱香餅🥞($68),哩個熱香餅同日式梳乎厘pancake嘅做法和口感都吾同,系蛋糕質地,所以吾會太moist,同雪糕一齊食就吾會咁dry。不過在商場嘅餐廳嚟講,佢索價都算貼地,嚟食件cake飲杯野都吾錯。▶️拿鐵☕️($43,跟餐送$33以下飲品,超過補差價),可能飲開朋友比d靚豆同自家咖啡,覺得哩杯拿鐵真係……一言難盡,大家可以試下其他野飲🙊。